5 juli 2020
16:00

IFK Haninge

Referat: Karlslunds IF FK - IFK Haninge

Efter ett oväder taget från filmatiseringen av Pirates of the Caribbean fick Karlslunds IF FK skåda ut mot horisonten med segerns sötma i blicken efter att ha bärgat hem säsongens första seger i Ettan Norra. Motståndarna IFK Haninge, som efter fem omgångar ännu inte hade känt på den bittra känslan av förlust, fick nu se sig besegrade efter att Karlslund vunnit med 3-0.

Ja, den ljuva sommarvärmen från förra veckan var endast ett minne blott och som bortblåst när dagens match skulle börja. Regnet hade öst ner under dagen och fortsatte till och från under matchen, kryddat med snudd på kulingvarning och piskregn.

Karlslund ställer upp med följande lag:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin – Filip Stankovic – Adam Björk – Sermed Habib
Ibrahim Habib – Justin Salmon – Sebastian Loyola Nydén
Christer Lipovac – Tidjani Diawara – Martin Springfeldt

Avbytare:
Rasmus Forsell, Christopher Alp, Lukas Julher, Helmer Andersson, Dennis Koss, Elias Jangdin, Nadir Ayéva

Under den första halvleken är det Karlslund som i medvinden står för det mesta av bollinnehavet och kommer till en del farligheter, dock med lite bekymmer under den allra sista tredjedelen, vilket mest leder till resultatlösa hörnor för hemmalaget.

I den 39:e minuten ska det dock hända grejer då Justin Salmon passar fram bollen till Martin Springfeldt som med vänstern i straffområdet avslutar kyligt i mål, 1-0. Fem minuter senare får Karlslund frispark i högerkorridoren. Christer Lipovac petar bollen ett varv till Salmon som touchar tillbaka, Lipovac lyfter med vänstern in bollen högt in i straffområdet och i medvinden svävar den så fint in över målvakten och i mål, 2-0. Om Salmons första assist för dagen var fin så var denna något lättare, om inte annat.

2-0 står sig till halvtidsvilan och Karlslund ska vara nöjda med att ha styrt och ställt rätt bra under den första halvleken.

Den andra halvleken hinner endast gå åtta minuter innan Salmon återigen hittar in centralt till Springfeldt som tar emot bollen och på andra tillslaget med högern placerar snyggt in bollen till höger om målvakten, 3-0! Springfeldt fjärde mål på sex matcher hittills! På det har han en assist också, vilket innebär att den ”vindsnabbe sälen” (som han firar sitt 1-0-mål som) har varit direkt inblandad i fem av lagets sju gjorda mål hittills. Rätt bra start, va?

Karlslund har även bud på flera mål, Haninge å sin sida har ett par farligheter men där Jakob Kindberg räddar och får därmed hålla sin första nolla för säsongen, totalt sin elfte nolla i sin 50:e seriematch för Karlslund. Skönt sätt att jubilera på, säg?

Under matchen byter båda lagen in alla sina fem tillåtna spelare, även sex gula kort delas ut varav fem till Haninge. In från hemmalagets bänk kom Christopher Alp, Dennis Koss, Elias Jangdin samt de två nytillskotten från ÖSK i form av Nadir Ayéva och Helmer Andersson.